خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران : به اعتقاد یک وبلاگنویس، بخش عمدهای از اعتماد مخاطبان به وبلاگها نتیجه اعتبار محتوای آنهاست. در عین حال بسیاری از روزنامه نگارانی که در گذشته سوژههای روزانه خود را در نتیجه تعاملات خویش در جامعه به دست میآوردند، امروزه این اطلاعات را با سرک کشیدن به دفترچههای خاطرات مجازی دیگران به دست میآورند. جواد صبوحی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار کرد: فرض انحصار، تعیین الگوهای یکنواخت و نیز تعیین ظرفیت حضور در ظرف مجازی، با انگیزههای پیدایش و توسعه آن سازگار نیست؛ چراکه در چنین عرصهای مفهوم تمرکز با مفاهیمی چون فرصت حضور منطقی و امکان گفتمان متقابل افراد بیمعناست. به گفتهی وی، ثبت خاطرات روزانه بخشی از هویت اجتنابناپذیر وبلاگهاست و شاید از همین روست که وبلاگ را دفترچه خاطرات شخصی مینامیم. امروزه کمتر کسی است که نداند نه وبلاگها را میتوان منابع قابل ارجاع و استناد دانست و نه میتوان تمامی وبلاگنویسان را منابع مطمئن و مورد وثوق به شمار آورد. صبوحی تصریح کرد: ظهور شبکههای نوین اجتماعی همچون بسیاری از مظاهر دیگر فناوری، باور و درک توسعه پرشتاب پدیدههای این چنینی را بیش از گذشته برای استفادهکنندگان آن ملموستر کرده است. کارکرد مشابه وبلاگها و شبکههای اجتماعی از یک سوی و تاثیر پذیری این دو از یکدیگر ضرورت وجود آنها را نیز بیش از پیش مشخص میسازد. در عین حال به نظر میرسد آنچه را که بتوان به عنوان چالش همزیستی وبلاگها و شبکههای اجتماعی دانست، ایجاد پارازیتهای هویتی و اختلال در انتقال پیام به مخاطبان آنهاست. وی همچنین گفت: فرآیند تدریجی رشد و توسعه موزون وبلاگها، برآیند غیرقابل کتمانی است از بلوغ رفتار ارتباطی، ارتقای ادراک رسانهای و نقش سازنده بخش قابل ملاحظهای از وبلاگنویسان در فرآیند تحولات اجتماعی. از همین منظر شاید بتوان سطحینگری و ترس از استحاله مفاهیمی همچون اخلاق و سرانجام بازگشت به دوره طفولیت وبلاگها را مهمترین فرضیات ناصوابی دانست که به رغم عدم تحقق آن ذهن بسیاری را به خود مشغول خواهد ساخت.
ادامه مطلب ..." روایی و اعتبار بخشی یک گزاره باید به روزنامه نگاران ثابت شود و سپس نسبت به انعکاس آن اقدام کنند در غیر این صورت چه تفاوتی میان روزنامه نگاران و جامعه بی دین وجود دارد. "
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفت و گو با " پرانتز " ضمن بیان این مطلب اضافه می کند : " چرا ما که دایما از دینداری سخن می گوییم و معتقدیم ملاک ، امانتداری و راستگویی است ، تصور می کنیم باید هر خبر داغی راهر چند به دروغ ، منتشر کنیم ؟ کجای حرفه خبرنگاری اینگونه اقتضاء می کند ؟ دکتر مخبر دزفولی با بیان اینکه نوعی بیماری درخبرنگاری ما وجود دارد که به جای یافتن واقعیت ها در پی یافتن جنجال ها هستند خاطر نشان می کند : چرا خبرنگاران ما نسبت به حلال و حرام و صدق و دروغ بودن اینقدر بی حساسیت شده اند بگونه ای که معیار آنها برای انعکاس خبر جنجال برانگیز بودن و جلب مخاطب به هر قیمتی است. با من مصاحبه می کنند ، آن کلمه را نمی نویسند اما شبیه آن را می نویسند ؛ این با دروغ فرقی ندارد . وی یادآور می شود : بخش زیادی از موضوعاتی که رهبر انقلاب در بحث آزاد اندیشی به آن اشاره کرده اند متوجه نوشته های شما خبرنگاران است . شما باید قواعد و اخلاق بحث منطقی را رعایت کنید ، اگر رعایت نکنید این مقوله به دعوای عبث تبدیل و نتیجه آن می شود که معمولا مسوولان می گویند دیگر با این گروه از خبرنگاران گفت و گو نمی کنیم.من نمی گویم خبرنگاران مجیز بگویند،اصلا چنین روحیه ای ندارم.نمی گویم الکی بیایند تایید کنند ؛اما اگر تایید درستی وجود دارد چرا نمی آیند تایید را بنویسند؟چرا نمی گویند این آقا زحمت کشیده و به همین دلیل از وی تشکر می کنیم؟ مخبر ادامه می دهد : اشکالات را بگویید اما در کنار آن به کارهای خوب هم اشاره کنید. اینهمه کارخوب انجام شده است ؛ یک کلمه در مورد آن صحبت نمی شود اما کافی است اشکالی در جایی وجود داشته باشد ببینید چه می کنند.من هم اشکال منطقی را قبول دارم اما اگر قبول نداشته باشم منصف نیستم. آن اشکال را می پذیرم اما شما هم 99 کار خود را منعکس کنید. دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن اعلام آمادگی برای حل مشکلات صنفی روزنامه نگاران در شورای عالی انقلاب فرهنگی می گوید : چنانچه لازم است دغدغه های صنفی روزنامه نگاران در حد سیاستگذاری انسجام بخشی شود ما آماده همکاری با آنها هستیم .کافی است روزنامه نگاران وارد صحنه شوند و پیشنهادات خود را در محدوده و سطحی که قابلیت تصویب در حد سیاستنامه در شورایعالی انقلاب فرهنگی را دارد مطرح کنند ما نیز ضمن تصویب و تایید از آن پشتیبانی و مشکلات آنها را حل می کنیم. مخبر دزفولی در پیان خاطر نشان می کند : من با خبرنگاران دوست هستم و برای آنها احترام قایلم ؛ البته این احترام متقابل است و مبنای آن نیز صداقت و راستگویی و امانتداری است .
درباره دکتر مخبر دزفولی
دکتر محمدرضا مخبر دزفولی 47 ساله اصالتا دزفولی است و تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در همین شهر به پایان برده است. وی در سال 1366 موفق به دکترای عمومی دامپزشکی و در سال 1373 به کسب مدرک دکتری تخصصی در طب داخلی دامپزشکی از دانشگاه تهران نایل شده است.وی در سال 1367 فعالیتهای آموزشی و پژوهشی را در دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران شروع کرد و از سال 1381 عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از آذرماه سال 1384 دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شد و تاکنون نیز در این سمت مشغول به خدمت است. وی همچنین عضو وابسته فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی و هیات تحریریه مجله تحقیقات دامپزشکی و در حال حاضر استاد پایه 20 دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران است. از دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، بیش از 80 مقاله علمی و پژوهشی، منتشر شده است.